Jobs

Betaalde stage als redactiemedewerker Het Archief voor Onderwijs (BIS-contract) (in Dutch)

Deadline for application: 26/01/2020

(Dutch only) Vlaanderen heeft een bijzonder rijk cultureel verleden, ook in het audiovisuele veld. Honderdduizenden uren film-, audio- en videomateriaal liggen opgeslagen in Vlaamse archieven, omroepen en depots. VIAA digitaliseert en bewaart dit beeld en geluid en wil het toegankelijk maken voor iedereen.

Meer weten over VIAA? Begin hier.

Een belangrijke doelgroep die VIAA vandaag al bedient, is het Vlaamse leerplichtonderwijs. Op Het Archief voor Onderwijs vinden leerkrachten en leerkrachten-in-opleiding audiovisueel materiaal dat voor hen geselecteerd is. Zo kunnen ze elke dag beeld en geluid in de klas gebruiken. Lees hier meer over ons onderwijsplatform. 

Wat zal je doen?

 • Je bouwt mee aan het platform Het Archief voor Onderwijs, en dit in nauwe samenwerking met de medewerkers onderwijs en gedetacheerde leerkrachten.
 • Je wordt actief betrokken in het testen en gebruiksklaar maken van de nieuwe website.
 • Je bent verantwoordelijk voor de metadata en contextualisering van het audiovisueel materiaal voor Het Archief voor Onderwijs. Metadata geven ons informatie over data. Dit is bijvoorbeeld een beschrijving bij een filmpje. Zo kunnen we al onze data vlot en op verschillende manieren terugvinden.
 • Je corrigeert en redigeert de beschrijvende teksten die bij dit materiaal horen.
 • Misschien onderhoud jij de Facebook-pagina van Het Archief voor Onderwijs en volg je met arendsogen de socialemediakanalen op van het onderwijsveld in Vlaanderen.
 • Of is de front-endredactie van Het Archief voor Onderwijs en het opvolgen van de actualiteit meer iets voor jou? Aanvullend op redactie, krijg je ook taken die aansluiten bij je interesses en vaardigheden.

Jouw profiel

Je komt in aanmerking voor de job als je:  
 • zeer nauwkeurig bent en geen enkel detail mist.
 • in je slaap een komma juist kan zetten en vlotte teksten schrijft.
 • zin voor initiatief toont en enthousiast, proactief en leergierig bent.
 • vlot overweg kan met sociale media, document sharing tools zoals Google Drive en de nieuwste webtechnologieën.
 • op zoek bent naar een eerste jobervaring.
 • een masterdiploma hebt in cultuurmanagement, handels- of (toegepaste) economische wetenschappen, communicatiewetenschappen, (kunst)geschiedenis, taal- en letterkunde, archivistiek, ... 
 • de specifieke lerarenopleiding hebt gevolgd (dit is eerder een plus).

Wat bieden we?

 • Je komt terecht bij een jonge, gemotiveerde organisatie waar digitaal werken en leren voorop staat, een organisatie die staat voor innovatie in het Vlaamse media- en cultuurlandschap. 
 • Je krijgt de kans om op korte termijn veel ervaring op te doen en een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven. 
 • Je krijgt een professionele en persoonlijke begeleiding binnen een ervaren team dat de carrière van heel wat getalenteerde stagiairs met BIS-contract lanceerde. 
 • Je wordt tewerkgesteld vlakbij Gent-Dampoort.
 • Een beroepsinlevingsstage bij VIAA betekent een voltijdse en betaalde stage van zes maanden met startdatum 17 februari 2020.

Over VIAA

VIAA is een jonge organisatie in het Vlaamse media-, cultuur- en erfgoedveld. Wij zorgen voor de digitalisering van audiovisueel materiaal, archiveren digitale media en stellen ze opnieuw ter beschikking van onderwijs, research en het brede publiek. Op zes jaar tijd is onze organisatie uitgegroeid tot een toonaangevende speler die diensten levert aan meer dan 150 organisaties in Vlaanderen. Meer nog, sinds 1 januari 2019 vormen we één organisatie met PACKED en Lukas en in 2020 zetten we die integratie verder. Spannende tijden die jij met ons kan beleven!

Interesse?

Stuur je cv en motivatiebrief tot en met 26 januari naar patricia.roggeman@viaa.be met een duidelijke vermelding van de vacature waarvoor je solliciteert. De gesprekken gaan door op dinsdag 4 februari. Ben je dan niet beschikbaar, geef dit dan zeker mee in je motivatiebrief. Dan zoeken we een ander moment.


Wat is een BIS-baan?

BIS staat voor Beroepsinlevingsstage en geeft de mogelijkheid om als kandidaat een betaalde stage te lopen in een onderneming. Een beroepsinlevingsovereenkomst is geen arbeidsovereenkomst, maar een opleidingscontract waarbij er vaardigheden en competenties aangeleerd worden op de werkvloer. Op deze manier kan je relevante praktijkervaring opdoen die jou in staat stelt je beter te positioneren op de arbeidsmarkt.

Patriciaimage9