Nieuws & events

Vormingsdag Het Archief voor Onderwijs en KlasCement - IEPER

05/03/2020

Dit voorjaar kan je op tien locaties in Vlaanderen en Brussel terecht voor een vorming van Het Archief voor Onderwijs. Als leerkracht, docent en student lerarenopleiding kom je er te weten hoe je je lessen kan versterken met Vlaams audiovisueel materiaal. Bovendien maak je kennis met de vernieuwde versie van onze beeldbank. Schrijf je op deze pagina in voor de gratis vormingsdag op 5 maart 2020 in Ieper en combineer Het Archief voor Onderwijs meteen met KlasCement!
Het Archief voor Onderwijs biedt lesgevers een schat aan Vlaams audiovisueel materiaal van vroeger en nu om in te zetten in de klas. Van economie tot Nederlands, van wetenschappen tot techniek: ook voor jouw vak is er beslist interessant materiaal te vinden. In deze workshop kom je alles te weten over het aanbod van Het Archief voor Onderwijs en hoe je ermee aan de slag gaat. Daarnaast krijg je al een voorsmaakje van de vernieuwde versie van onze beeldbank, die we in het voorjaar van 2020 lanceren. Bekijk hier het gedetailleerde programma.

Nog meer lesinspiratie opdoen? Combineer onze workshop met een sessie van onze partner KlasCement. Je leert er bijvoorbeeld efficiënt te zoeken en ontdekt enkele minder bekende functies van het leermiddelenplatform.


Voor wie zijn deze vormingsdagen bedoeld? 

  • leerkrachten lager onderwijs
  • leerkrachten secundair onderwijs
  • leerkrachten volwassenenonderwijs en DKO
  • ICT-coördinatoren en beleidsmedewerkers die voorbereid willen zijn op een lerarenteam dat werkt met één of beide platformen
  • pedagogisch begeleiders
  • docenten en studenten lerarenopleiding

Voorkennis is niet nodig en je hoeft zeker geen computerwonder te zijn. 

Een dag, twee platformen boordevol lesinspiratie

Via onderstaande knop schrijf je je in voor de gratis vormingsdag op donderdag 5 maart 2020 in Ieper. Je kan kiezen tussen een workshop van Het Archief voor Onderwijs in de voormiddag (workshop 1) of de namiddag (workshop 3). De inhoud van beide workshops is identiek. Kies je voor Het Archief voor Onderwijs in de voormiddag (workshop 1), dan kan je je ook meteen inschrijven voor de workshop van KlasCement in de namiddag (workshop 2). Zo combineer je twee workshops boordevol inspiratie op een dag!

Al eens nagedacht over een workshop op maat, bij jou op school?
Kijk hier of contacteer ons via workshops@onderwijs.hetarchief.be.


Wat vonden andere leerkrachten van deze workshop? 

“Knappe presentatie. Inspirerend gebracht. Ik kreeg antwoord op al mijn vragen.”

“Elke leerkracht op elke school zou deze vorming moeten volgen.”

“Deze sessie was precies goed qua inhoud, duur en mogelijkheid om zelf te oefenen.
We hebben u aanbevolen bij onze opleidingshoofden voor een vorming voor
collega's en studenten.”

"Eindelijk hoef ik niet meer bang te zijn dat mijn link naar een bepaalde reportage niet werkt.
Een hele zorg minder!'