Nieuws & events

Eerste stappen naar een Digitaal Archief Vlaanderen

30/05/2013

Ook bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen is er nood aan een gedegen ondersteuning van duurzame archivering. Voorbeelden uit het buitenland tonen aan dat het ontwikkelen van gemeenschappelijke diensten voor digitale archivering schaalvoordelen biedt en kostenefficiënter is.

Het project 'Digitaal Archief Vlaanderen' onderzoekt de mogelijkheden van een gemeenschappelijke dienstverlening voor langetermijnbewaring van digitale overheidsinformatie. Het project is opgestart in het kader van de operationalisering van het VIAA en brengt de expertise van de Vlaamse overheid, KU Leuven/LIAS, het Vlaams Parlement, FelixArchief/eDAVID en het VIAA samen en steunt hierbij sterk op vertegenwoordigers van de verschillende Vlaamse overheden.

Meer lezen?

Alle informatie over het project wordt verzameld op:

http://www.bestuurszaken.be/digitaal-archief-vlaanderen

Afbeelding © Some rights reserved by jurvetson