Nieuws & events

Laatste aflevering van ‘Land in de kering’

09/08/2013

De Canvasreeks ‘Land in de kering’ is een mooi voorbeeld van hoe digitalisering van archiefbeelden kan leiden tot nieuwe programma’s. Dankzij de digitalisering van historisch beeldmateriaal kan het archief veel grondiger en sneller doorzocht worden.

De reeks ‘Land in de kering’ maakt hiervan gebruik: het programma is helemaal opgebouwd uit VRT-archiefbeelden, tot de klankband toe. De commentaarstem is samengesteld uit ‘historische’ opnames. Deze aanpak stelt grote eisen aan de beeldresearchers en redacteurs. Ze kunnen geen beroep doen op een nieuwe commentaartekst om de beelden met elkaar te verbinden. Tegelijkertijd maakt dit ‘Land in de kering’ ook zo uniek.  Elke aflevering draait rond een bepaald thema zoals ‘Gezin’, ‘Immigratie’ of ‘Autorijden’ en laat zien hoe Vlaanderen in de tweede helft van de 20ste eeuw diepgaand is veranderd. Dinsdag 13 augustus wordt de laatste aflevering ‘Gelovigen’ uitgezonden, wat ongetwijfeld een mooie afsluiter wordt van een sterke reeks.

‘Land in de kering’, aflevering ‘Gelovigen’: dinsdag 13 augustus om 20u35 op Canvas