Nieuws & events

VRT en VIAA in ‘Flanders Today’

06/08/2013

Ook de expats in Vlaanderen en Brussel zijn nu op de hoogte van het ambitieuze digitaliseringsproject van de VRT en VIAA. ‘Flanders Today’, de Engelstalige krant voor anderstaligen in onze deelstaat, schreef een artikel met de kop ‘Archiving for the future: Thousands of hours of VRT audio and video will soon be available to the public’.

Het weekblad sprak met Jan Vanregemorter, Hoofd documentatie en archieven bij VRT en met onze eigen Nico Verplancke, Directeur van VIAA.  Jan Vanregemorter vertelt in het artikel over de inspanningen die VRT al deed om hun audiovisueel materiaal te digitaliseren, Nico legt uit wat het digitaliseringsproject van VIAA is: Een collaboratief model waarbij musea en omroepen eigenaar blijven van hun materiaal terwijl VIAA voor een efficiënte kostenbesparende digitalisering zorgt. Zo verzekeren VIAA, musea en omroepen dat dit audiovisuele erfgoed veilig bewaard wordt en niet alleen geraadpleegd kan worden door het brede publiek, maar ook gebruikt kan worden in de klas of voor het maken van nieuwe programma's.

Lees hier het artikel op de website van 'Flanders Today'