Nieuws & events

Het Archief voor Onderwijs blaast zijn eerste kaarsje uit

19/01/2017

Precies één jaar geleden, op 19 januari 2016, werd Het Archief voor Onderwijs publiekelijk gelanceerd in de aanwezigheid van minister van Cultuur en Media Sven Gatz en minister van Onderwijs Hilde Crevits. VIAA biedt op Het Archief voor Onderwijs een breed gamma aan audiovisueel materiaal om te gebruiken in de klascontext. Ondertussen telt het platform zo’n 26.000 gebruikers die het afgelopen jaar 6.600 uur video keken. Leerkrachten en leraren in opleiding kunnen nu zoeken in zo’n 9.400 audiovisuele items, bijna 200 thema’s en 800 lesklare collecties om hun lessen te verrijken. Met deze goede basis starten wij aan een nieuw en hopelijk even succesvol tweede levensjaar!

Om te zorgen voor relevante en bruikbare inhoud op ons platform werkt VIAA samen met gedetacheerde leerkrachten. Op basis van de leerplannen selecteren zij geschikt audiovisueel materiaal dat direct inzetbaar is in verschillende klascontexten. Vorig jaar  werkten we ook samen met CANON cultuurcel aan projecten zoals Cultuur in de Spiegel en de Canon van de Nederlandstalige literatuur. Voor beide projecten werden collecties op Het Archief voor Onderwijs gemaakt met bruikbaar audiovisueel materiaal dat direct inzetbaar is in de klas.

In 2017 zetten we de ingeslagen weg verder: we verbeteren de gebruiksvriendelijkheid en de functionaliteiten van het platform, we voorzien nog meer audiovisueel materiaal op maat van de klas, we stimuleren het gebruik van ons platform en werken nauw samen met belangrijke partners binnen het onderwijs.