Nieuws & events

Weinig voorkomende dragers vanaf het najaar gedigitaliseerd

11/10/2017

Dit najaar rolt VIAA de digitalisering uit van 22 verschillende, weinig voorkomende dragertypes. Dragers als de 2 inch open reel video, de MiniDisc en Video8 worden vanaf eind 2017 door digitaliseringsbedrijf Picturae gedigitaliseerd. Eind 2018 zullen alle digitale bestanden afkomstig van deze dragers in het VIAA-archief te vinden zijn.

Momenteel leggen vijftig content partners de laatste hand aan de registratie en verpakking van om en bij de 3.800 audiovisuele dragers. Het transport en de digitalisering van de verschillende dragertypes is voor VIAA en partner Picturae een logistieke uitdaging omwille van het grote aantal partners en de grote diversiteit van de dragertypes. Picturae, die als beste uit de aanbestedingsprocedure kwam, werkte de voorbije jaren al samen met VIAA voor de digitalisering van audio-cd-r, Betamax en VHS.

Het hele proces wordt de komende weken door VIAA en Picturae verder uitgewerkt, waarna uitgebreide tests volgen. Eind 2017 hopen we de digitalisering effectief te kunnen starten. Een jaar later zouden alle 3.800 audiovisuele dragers in het VIAA-archief moeten te vinden zijn.

Meer VIAA nieuws: