Nieuws & events

Gegunde aanbestedingsdossiers voor digitalisering vrij toegankelijk

17/11/2017

Op deze VIAA-website vind je de Nederlandse en Engelse versies van 14 aanbestedingsdossiers van voorbije digitaliseringsprojecten. De dossiers, opgesteld voor 40 verschillende dragertypes, kunnen een vertrekpunt zijn voor de bestekken van instellingen en geïnteresseerde digitaliseringsbedrijven.

Bij ieder digitaliseringsproject selecteert VIAA zijn digitaliseringspartners via een aanbestedingsprocedure. Daarvoor wordt telkens een dossier opgesteld en die dossiers zijn nu vrij te raadplegen op onze website. In totaal gaat het om 14 dossiers uit negen reeds gegunde digitaliseringsprojecten. Alles samen is dat goed voor 95 documenten en bijna 1000 pagina’s die je onder ‘Kennis & expertise’ op deze website vindt.  

Met hun publicatie krijgen deze dossiers een tweede leven waarin onze verzamelde kennis verder gedeeld wordt met de sector. De dossiers kunnen instellingen in binnen- en buitenland én geïnteresseerde digitaliseringsbedrijven inspireren bij hun eigen aanbestedingsdossiers. Als aanvulling publiceren we binnenkort ook de aanbestingsdossiersdossiers met betrekking tot onze archiveringsactiviteiten. Zo wil VIAA helpen om ook buiten de eigen organisatie kwalitatieve bestekken en projecten te realiseren. 

Vragen? 

Aarzel niet om Brecht Declercq, manager digitalisering, te contacteren.

Brecht-declercqBrecht_Declercq_1