Nieuws & events

Rudi Vranckx en VIAA slaan de handen in elkaar rond #ISinhetvizier

23/03/2017

Meteen na de aanslagen in Brussel trok Rudi Vranckx erop uit om alles over IS te weten te komen. Nu, een jaar later, is de reeks klaar. De integrale afleveringen van ‘IS in het vizier’ worden op Het Archief voor Onderwijs permanent ter beschikking gesteld zodat deze gebruikt kunnen worden in de klas. En er is meer..

Wie een klasgesprek wil houden over IS of radicalisering, heeft graag de steun van een echte expert. Maar een externe persoon naar de klas halen is helaas niet altijd mogelijk. Daarom stelde VIAA in samenwerking met de redactie van Vranckx ook enkele lesklare collecties samen als aanvulling op de reeks ‘IS in het vizier’. Deze collecties zijn beschikbaar op Het Archief voor Onderwijs en sluiten aan bij de onderwerpen: de jihad, radicalisering en de strijd tegen IS.


Als kers op de taart beantwoordt Rudi Vranckx ook enkele prangende vragen gesteld door de gedetacheerde leerkrachten bij VIAA. Antwoorden op vragen als ‘Wie vecht tegen wie?’ en ‘Wat is de rol van Rusland en Assad?’ worden de komende weken gepubliceerd op Het Archief voor Onderwijs.


15/03/2017

VIAA lanceert vier regionale vormingsdagen over het gebruik van audiovisueel materiaal in de klas

Lees meer
09/02/2017

Nieuwe samenwerkingen voor een betere toegang tot lesklaar audiovisueel materiaal

In 2016 ging VIAA de samenwerking aan met twee educatieve uitgeverijen voor onze allereerste proefprojecten rond de verrijking van leermethodes met audiovisueel materiaal.
Lees meer
19/01/2017

Het Archief voor Onderwijs blaast zijn eerste kaarsje uit

Lees meer