Nieuws & events

Hoe drink jij je koffie?

25/01/2018

De koffiekrans heeft nog niets aan populariteit ingeboet sinds dit filmpje in de jaren ‘40 werd ingeblikt. Met zijn allen op zondagnamiddag samenkomen voor een bakje troost en een goede babbel vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw. De salons van de rijke dames zijn intussen ingeruild voor de hippe koffiebar om de hoek, de gemoedelijkheid is dezelfde gebleven.

Dit filmpje van het Stadsarchief Kortrijk is één van de vele bijzondere video’s die VIAA de voorbije vijf jaar in haar archief opnam en maakte deel uit van de Beeldcapsule 2117 rond het thema vrije tijd. Wie wil zijn vrije tijd niet besteden aan straffe koffie, een hartversterkertje en een onschuldig spel met luciferdoosjes?

Over het Stadsarchief Kortrijk

In het Stadsarchief Kortrijk vind je heel wat terug over de rijke geschiedenis van Kortrijk. Een uitgebreide collectie archiefdocumenten, bidprentjes en rouwbrieven, film- en fotomateriaal helpen de vorser op weg. Wie op zoek is naar zijn familiegeschiedenis is dus in het stadsarchief van Kortrijk aan het juiste adres. Ook voor heel wat geschiedkundige zaken kun je er terecht. De medewerkers van het stadsarchief helpen je graag bij je ongetwijfeld boeiende zoektocht. 

Meer fragmenten in de kijker: