Nieuws & events

2018 van start met voltallige raad van bestuur

10/01/2018

Eind 2017 publiceerden we vacatures voor zes bestuurders: twee vertegenwoordigers van onze content partners en vier onafhankelijke bestuurders. Eind december duidde de algemene vergadering zes nieuwe bestuurders aan die nu de raad van bestuur vervolledigen, samen met de zes eerder gekozen leden voorgedragen door de Vlaamse Regering en VRT.

De vacatures voor onze raad van bestuur werden breed verspreid en we waren dan ook bijzonder blij dat zich een pak sterke kandidaten aanmeldde. Eind november boog de bestaande raad van bestuur zich over de lijst met kandidaten om vervolgens een shortlist aan de algemene vergadering voor te leggen. De algemene vergadering duidde de volgende nieuwe bestuurders aan:

Als vertegenwoordigers van de content partners:

  • Ann Deckers (Fomu)
  • Sylvia Van Peteghem (UGent - Boekentoren)

Als onafhankelijke bestuurders:

  • Pedro De Bruyckere
  • Stefaan De Ruyck
  • Dirk Lens
  • Saskia Scheltjens

VIAA bedankt alle geïnteresseerde kandidaten en kijkt alvast uit naar de samenwerking met de nieuwe, versterkte raad van bestuur.