Nieuws & events

VRT NWS lanceert KLAAR op Het Archief voor Onderwijs en Smartschool

01/02/2018

Vanaf vandaag kunnen leerkrachten iedere woensdag een nieuwe aflevering van KLAAR bekijken. Dit online programma van VRT NWS benadert jongeren in hun eigen taal om moeilijke thema’s in de klas te brengen. Elke aflevering wordt door de onderwijsredactie bij VIAA verrijkt met een collectie lesklaar beeldmateriaal op Het Archief voor Onderwijs.

Moeilijke onderwerpen helder maken voor leerlingen van de eerste en tweede graad is niet eenvoudig. Met KLAAR, dat enkel online te bekijken is via Het Archief voor Onderwijs en Smartschool, wil VRT NWS dat gat dichten. Leen De Ridder en Yousri Mekroum, de gezichten van KLAAR, laten iedere week een expert aan het woord in afleveringen die op VIAA’s onderwijsplatform Het Archief voor Onderwijs en op Smartschool verschijnen.

De redactie van Het Archief voor Onderwijs verzamelt bij iedere aflevering lesklaar beeldmateriaal dat aansluit op het thema. Een eerdere testperiode van KLAAR wees namelijk uit dat deze verrijkende collecties een belangrijke meerwaarde zijn voor leerkrachten. Om nog meer leerkrachten te bereiken wordt deze KLAAR-pagina, met de afleveringen en het extra beeldmateriaal, ook gepubliceerd op Smartschool. Met deze samenwerking zet VIAA verder in op het aanbieden van actueel en relevant beeld- en geluidsmateriaal in de klas.