Nieuws & events

De magie van huis-, tuin- en keukenvideo

12/04/2018

In 2017 koos Vlaanderen zijn favoriete tijdsbeelden met de Beeldcapsule. In aanloop naar Erfgoeddag op 22 april - dit jaar rond het thema kiezen - delen we de komende weken de vijf uitverkoren fragmenten van de Beeldcapsule 2117. Deze ‘toverfilm’ van het Huis van Alijn toont een grote liefde voor het medium film én voor het experiment. 

De kans is reëel dat ook jij de voorbije jaren met je smartphone op selfiestand een gekke filter op je gezicht toverde. Camera’s veroverden de voorbije decennia hun plaats in ons dagelijkse leven als een manier om herinneringen op te slaan, maar ook om ze te maken. In de vervagende kleuren van de jaren 1960, experimenteerde een vader uit Gistel samen met zijn vijf zonen volop met film en montage. Zo is hij de bewerkte filmpjes van vandaag flink voor.

Het Huis van Alijn heeft een passie voor het dagelijkse leven in de 20ste eeuw en laat jou op Erfgoeddag onder meer kiezen welk voorwerp voor jou de voorbije twintig jaar definieert. Ontdek op de website van Erfgoeddag wat er nog meer te doen is in het vernieuwde museum in Gent.

Meer fragmenten in de kijker: