Nieuws & events

Transfer van Digital Video gaat van start

14/10/2019

Sinds begin 2018 onderzoeken we hoe we de inhoud van de Digital Video-cassettes DV, DVCAM en DVCPRO duurzaam kunnen bewaren voor onze content partners. Anders dan bijvoorbeeld een VHS-cassette of een filmrol, bewaren zij hun inhoud in de vorm van een digitaal signaal. Dat signaal hoeven we dus niet meer te digitaliseren, maar zetten we om naar een duurzaam bestandsformaat. Dat heet een digitale transfer en je leest er hier meer over.

De transfer van Digital Video is bijzonder technisch, maar over de zomer konden we onze aanbestedingsprocedure afronden. Prijs en kwaliteit in overweging genomen, kwam Memnon als de beste optie naar voor. Intussen zijn onze content partners al druk in de weer met het registreren van dragers en klaarmaken voor transport. Eind deze maand begint Memnon met de eerste tests waarna de transfer van een goede 11.000 cassettes opgestart wordt. Voor eind 2020 ronden we dit digitaliseringsproject af.