Nieuws & events

Erfgoeddag, met de hand gemaakt

28/04/2019

Het is 28 april en dat betekent voor ons maar één ding: Erfgoeddag! Om het thema van dit jaar in de verf te zetten, deelden we de afgelopen weken verschillende filmpjes uit de Vlaamse archieven. Afsluiten in stijl doen we met dit fragment uit VTM Nieuws.

Sterven oude ambachten als instrumenten bouwen of mandenvlechten stilaan uit? Koetsenrestaurateur Patrick Schroven vertelt in dit fragment over zijn beroep, dat hij graag levend wil houden. Enkele unieke koetsen passeren de revue. Patrick sleutelde zelfs aan het rijtuig van de koning van Marokko. Vandaag maakt hij zich zorgen over de toekomst van zijn stiel, nu de jeugd met andere zaken bezig is dan nostalgie of romantiek. Scroll jij liever op je smartphone, of zou je wel eens in de leer willen gaan bij een kaasmaker of glasblazer?

Deze video komt uit de archieven van MEDIALAAN, het moederhuis van onder meer VTM, de grootste commerciële zender van Vlaanderen. Op Erfgoeddag staan er tal van initiatieven op het menu.

Bekijk alle fragmenten rond Erfgoeddag: