Nieuws & events

VIAA verwelkomt 14 nieuwe content partners

15/05/2019

VIAA zet zich in voor de digitalisering, duurzame bewaring en ontsluiting van digitaal en gedigitaliseerd audiovisueel materiaal van culturele instellingen, mediaorganisaties en overheidsinstanties. In 2018 en 2019 mochten we veertien nieuwe content partners verwelkomen uit verschillende van die sectoren. De diversiteit van deze content partners zorgt voor een pak nieuw en interessant beeld en geluid in het VIAA-archiefsysteem.

Verschillende organisaties met een audiovisueel archief kloppen bij VIAA aan, al benaderen we zeker ook zelf instellingen die naar aanleiding van een nieuwe erkenningsronde als content partner in aanmerking komen. Van 2018 tot nu werden twee musea, twee stadsarchieven, twee Vlaamse overheidsinstellingen, vijf podiumkunstenorganisaties, een erfgoedcel, een sectororganisatie en een erfgoedbibliotheek onze nieuwe content partners. Wij stellen hen graag aan je voor:

Omdat er natuurlijk al een pak projecten lopende zijn, brengt één van onze account managers hen helemaal up to date. Zo kunnen we deze nieuwe samenwerkingen snel operationaliseren en kunnen onze nieuwe content partners instappen in lopende digitaliseringsprojecten of zich voorbereiden op de instroom van digitale collecties. Met een persoonlijk gesprek komen wij ook de noden en verwachtingen t.a.v onze dienstverlening en de eventuele opportuniteiten voor digitale ontsluiting van hun collecties te weten.

Benieuwd naar alle organisaties waarvoor wij beeld en geluid digitaliseren & bewaren?