Nieuws & events

1, 2, naar zee!

28/06/2019

Lokken die eerste zomerdagen, die vier letters van de maand juni en de herinnering aan zand tussen je tenen jou ook altijd terug naar de kust? Dan zal dit filmpje van de familie Adriaensens uit de jaren 1940 het ook doen kriebelen. Alsof ze het vrolijke deuntje van de eindmontage al horen, dansen de vakantiegangers door het videofragment.

Ook nu staat een kustbezoek nog garant voor waterpret, gocarts en lekker slenteren langs de dijk. Zelfs de sjaaltjes die de dameskapsels iets feestelijks geven zijn volop terug in het straatbeeld. Enkel de oldtimers, de molens en de vintage badpakken verklappen dat het om een fragment van 80 jaar oud gaat. Maar een week lang ijsjes likken en pootje baden aan het Noordzeestrand, het blijft een heerlijk idee.

Dit pareltje in sepiakleuren wordt bewaard in het Felixarchief, waar je het rijke geheugen van de stad Antwerpen ontdekt. Het grootste aandeel van de bewaarde documenten zijn afkomstig van het Antwerpse stadsbestuur, de stedelijke administratie en het Antwerpse OCMW, al vinden ook private archieven van Antwerpse personen, families, verenigingen en bedrijven er een plaats.

Meer fragmenten in de kijker: