Belangrijke updates

Helpen we jou en je bezoekers met deze handige identificatietool?

11/10/2018

Dat dragers er in alle soorten en maten zijn, en dat dit voor de leek met een schoendoos vol tapes en cassettes soms verwarrend is, moeten we jou waarschijnlijk niet meer vertellen. Om particulieren, maar ook onze partners, te helpen bij het identificeren van dragers, hebben wij samen met Packed onze kennis verzameld en in een mini-site gegoten. Met gerichte vragen en foto’s komen bezoekers snel te weten wat ze in handen hebben, hoe ze het moeten bewaren en waarop ze het best letten bij digitalisering. Op 27 oktober, Dag van het Audiovisueel Erfgoed, lanceren we deze website in twee talen.

De afgelopen jaren hebben we met onze verschillende digitaliseringsprojecten heel wat kennis vergaard over een heel scala aan dragers. Om die kennis niet te laten verstoffen in de hoofden van enkele werknemers, willen we die graag ten dienste stellen van onze partners en van iedereen met een interesse in beeld en geluid. 

Krijgt jouw organisatie ook vaak vragen van particulieren over filmrollen, tapes of andere dragers die ze op zolder vonden? Vertel je hen keer op keer hoe ze die het best kunnen bewaren? Waarop moeten ze letten als ze contact opnemen met een digitaliseringsfirma? Vanaf 27 oktober kan je voor dat alles terecht op www.kenjedrager.be. Voor jou is het misschien ook een handige aanvulling op onze bestaande handleidingen? 

Wil je deze handige tool graag overnemen op de website van je eigen organisatie of er op een andere manier in je communicatie naar verwijzen? Neem contact op met je accountmanager of support@viaa.be.