Kennis & expertise

Aanbestedingsdossiers

Op deze pagina delen we onze voornaamste aanbestedingsdossiers uit het domein digitalisering. Zo kan je zien hoe wij te werk gaan of inspiratie opdoen. Tot slot geven we graag dit advies mee: een aanbestedingsdossier hangt altijd samen met een specifiek project en je maakt dus ook best je eigen analyse over wat jij in je aanbesteding nodig hebt. Wanneer je bepaalde elementen uit de dossiers van VIAA wenst over te nemen, kan dat uiteraard, maar VIAA kan geen verantwoordelijkheid nemen voor de resultaten van jouw project. Ook wij leren voortdurend bij, waarbij dus ook de jongere dossiers zijn geëvolueerd ten opzichte van de oudere.

  • Onze dossiers

Digitaliseringsgolf 1: U-Matic, Betacam SP, kwartduims audiotapes en audiocassettes

Dit dossier gaat over de aanbesteding van de digitalisering van vier dragertypes: U-Matic, Betacam SP, kwartduims audiotapes en audiocassettes. We lanceerden deze aanbesteding in 2013.

880 KB Download
Digitaliseringsgolf 2: wassen rol

Dit dossier gaat over de aanbesteding van de digitalisering van wasrollen. We lanceerden deze aanbesteding in 2014.

1.42 MB Download
Digitaliseringsgolf 2: VCR

Dit dossier gaat over de aanbesteding van de digitalisering van VCR-cassettes. We lanceerden deze aanbesteding in 2014

1.05 MB Download
Digitaliseringsgolf 2: audio-cd-r

Dit dossier gaat over de aanbesteding van de digitalisering van audio-cd-r’s. We lanceerden deze aanbesteding in 2014.

1.01 MB Download
Digitaliseringsgolf 2: draadspoelopnames

Dit dossier gaat over de aanbesteding van de digitalisering van open reel video-banden. We lanceerden deze aanbesteding in 2014.

1020 KB Download
Digitaliseringsgolf 2: open reel video

Dit dossier gaat over de aanbesteding van de digitalisering van open reel video-banden. We lanceerden deze aanbesteding in 2014.

1.06 MB Download
Digitaliseringsgolf 2: Betamax

Dit dossier gaat over de aanbesteding van de digitalisering van Betamax-cassettes. We lanceerden deze aanbesteding in 2014.

1.07 MB Download
Digitaliseringsgolf 3: Digital Betacam

Dit dossier gaat over de aanbesteding van de digitalisering van Digital Betacam-cassettes. We lanceerden deze aanbesteding in 2014.

1.05 MB Download
Digitaliseringsgolf 4: VHS

Dit dossier gaat over de aanbesteding van de digitalisering van VHS-cassettes. We lanceerden deze aanbesteding in 2016.

988 KB Download
Digitaliseringsgolf 5: schellak- en lakplaten

Dit dossier gaat over de aanbesteding van de digitalisering van schellak- en lakplaten. We lanceerden deze aanbesteding in 2016.

1.26 MB Download
Digitaliseringsgolf 6: 22 weinig voorkomende dragertypes

Dit dossier gaat over de aanbesteding van de digitalisering van halfduims, éénduims en tweeduims audiotapes, Laserdisc, Video2000, D-2- en D-3-videocassettes, kwartduims videotape, CD-video, video-CD, Video8, Hi8 en Digital 8, stenocassette, minicassette en microcassette, MiniDisc en Digital Audio Tapes. We lanceerden deze aanbesteding in 2017.

1.48 MB Download
Digitalisering Aangetaste Film 1

Dit dossier gaat over een eerste aanbesteding voor de digitalisering van aangetaste films. We lanceerden deze aanbesteding in 2015.

2.64 MB Download
Digitalisering Aangetaste Film 2

Dit dossier gaat over een tweede aanbesteding voor de digitalisering van aangetaste films. We lanceerden deze aanbesteding in 2016.

1.95 MB Download
Nieuws van de Groote Oorlog

Dit dossier gaat over een aanbesteding voor de digitalisering van kranten en periodieken uit de Eerste Wereldoorlog. We lanceerden deze aanbesteding in 2014.

7.65 MB Download