Nieuws & events

SBS Belgium en VIAA slaan de handen in elkaar

16/12/2016

Dagelijks digitaliseren, archiveren en ontsluiten we materiaal voor en uit de mediasector. Al sinds het begin werken we samen met de publieke en regionale omroepen, dit jaar werd deze groep uitgebreid met een eerste landelijke private omroep: SBS Belgium.

Tussen mei en september leverde SBS 7497 digitale Betacams aan, goed voor zo’n 5000 uur aan beeldmateriaal. Deze dragers werden dit jaar gedigitaliseerd en duurzaam gearchiveerd. Enerzijds is dit materiaal nu voor SBS beschikbaar voor nieuwe producties, anderzijds werd een belangrijk stuk tv-geschiedenis voor de toekomst bewaard.  Inhoudelijk gaat het over meer dan 240 reeksen van het voormalige VT4 en VIJFTV waaronder programma’s zoals Spoorloos en Leefwereld, maar ook om entertainment zoals Peking Express.

Omdat sommige programma’s van SBS ook interesse wekken vanuit het Onderwijs bekijken we samen welk materiaal we beschikbaar kunnen stellen in de klas via ons webplatform Het Archief voor Onderwijs.