Nieuws & events

Nieuwsberichten

VIAA is voortdurend in beweging. Op onze nieuwspagina delen we doorbraken in onderzoek, updates over projecten en interessante gebeurtenissen binnen de audiovisuele wereld.
  • Categorieën

  • Archief

20/04/2017

Erfgoeddag 2017 - Zorg voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Lees meer
11/04/2017

Eindrapporten digitalisering VCR, wassen rol & draadspoel nu beschikbaar

Lees meer
23/03/2017

Rudi Vranckx en VIAA slaan de handen in elkaar rond #ISinhetvizier

Meteen na de aanslagen in Brussel trok Rudi Vranckx erop uit om alles over IS te weten te komen. Nu, een jaar later, is de reeks klaar. De integrale afleveringen van ‘IS in het vizier’ worden op Het Archief voor Onderwijs permanent ter beschikking gesteld zodat deze gebruikt kunnen worden in de klas. En er is meer..
Lees meer
15/03/2017

VIAA lanceert vier regionale vormingsdagen over het gebruik van audiovisueel materiaal in de klas

Lees meer
13/03/2017

Gecko en VRT krijgen groen licht voor de digitalisering van geluidsopnames bewaard op lak- en schellakplaten

Vanaf midden mei starten Gecko en de VRT, in opdracht van VIAA, met de digitalisering van 38.000 lak- en schellakplaten. VIAA selecteerde het Franse bedrijf Gecko, gespecialiseerd in het digitaliseren van geluidsdragers, in overleg met onze content partners en een aantal externe experts.  
Lees meer
06/03/2017

Boerin of vrouw van de boer?

Lees meer
22/02/2017

Vanaf nu groeit onze website mee

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat VIAA sinds de start in 2013 een pak werk verzet heeft. We houden jullie dan ook met regelmatige nieuwsberichten op de hoogte van onze vorderingen en nieuwe projecten. Voor de bezoekers van onze website werd het echter steeds moeilijker om het bos door de bomen te zien.
Lees meer
09/02/2017

Nieuwe samenwerkingen voor een betere toegang tot lesklaar audiovisueel materiaal

In 2016 ging VIAA de samenwerking aan met twee educatieve uitgeverijen voor onze allereerste proefprojecten rond de verrijking van leermethodes met audiovisueel materiaal.
Lees meer