Nieuws & events

“De kust, trekpleister bij uitstek”

20/04/2018

In 2017 koos Vlaanderen zijn favoriete tijdsbeelden met de Beeldcapsule. In aanloop naar Erfgoeddag op 22 april - dit jaar rond het thema kiezen - delen we de vijf uitverkoren fragmenten van de Beeldcapsule 2117. Deze reportage uit het VRT-archief vangt perfect de nostalgie van het dagtripje naar de Belgische kust.

Tijdens de eerste mooie lenteweekends komen de aankondigingen van files richting de kust nooit als een verrassing. We staan dan ook al decennialang aan te schuiven om ons plekje op het Noordzeestrand te veroveren, voor een dag van zonnebaden, ijsjes en bibberen in het zeewater. Nadat we de auto geparkeerd hebben natuurlijk. In de jaren ‘60 werd dit eenvoudig opgelost door een eigen stukje strand tot parking om te dopen. Hallucinant, maar heerlijk om te zien.

De Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) is de openbare omroep van de Vlaamse gemeenschap en brengt het nieuws al jaren tot in de Vlaamse huiskamers. Zin om die huiskamers eens te verlaten? Ontdek op de website van Erfgoeddag wat er te beleven is in jouw buurt op zondag 22 april.

Meer fragmenten in de kijker: