Nieuws & events

Naar de witte kliffen van Dover

18/04/2018

In 2017 koos Vlaanderen zijn favoriete tijdsbeelden met de Beeldcapsule. In aanloop naar Erfgoeddag op 22 april - dit jaar rond het thema kiezen - delen we de vijf uitverkoren fragmenten van de Beeldcapsule 2117. Focus en WTV zonden beelden in van de ferry tussen Oostende en Dover en die riepen heel wat herinneringen op.

Toen we nog niet lowcost om het weekend naar een andere Europese stad konden vliegen, was er wel al de optie om de ferry te nemen naar Dover voor een korte vakantie. Sinds 1848 voer die ferry vanuit Oostende om shoppers en anglofielen van dienst te zijn en Britse toeristen naar het vasteland te brengen. In de gouden jaren 1950 en 1970 werd dat shoppen extra interessant door de lage pond en de comfortabele bootreis. De hoogdagen bleven echter niet duren: de ferrydienst ging ten onder aan de concurrentie met de Eurostar. Gelukkig blijven de beelden wel bestaan.

Focus en WTV houden als regionale omroep de vinger aan de pols in West-Vlaanderen. Zo ook in Oostende, waar je op Erfgoeddag je favoriete sportheld en het mooiste Oostendse dialectwoord kan kiezen, een vrouwenwandeling kan doen en een retro sportmodeshow kan bekijken. Wat er nog meer te doen is in de Koningin der Badsteden ontdek je op de website van Erfgoeddag

Meer fragmenten in de kijker: