Nieuws & events

Een vakantie met afgeronde hoekjes

29/06/2018

Leven als god in een ouderwetse Citroën: het stond misschien nog niet op je bucketlist, maar na het zien van dit filmpje vast wel. In 1954 pakten deze avonturiers hun valiezen en hun camera en reden naar het zuiden. Heel hun reis door Frankrijk legden ze vast. Wil je dezelfde plekjes bezoeken? Alle details staan netjes in de pancartes tussen de beelden.

Als volleerde filmmaker wisselen onze reizigers beelden van wilde bloemen, historische steden, rotsschilderijen en grote rivieren af met schetsen van hun eigen opgewekte vriendschap. De beelden van picknicks die met gelakte nagels worden klaargezet misstaan niet op Instagram en het filmpje zou hen vast veel likes opgeleverd hebben. Toch werd de film waarschijnlijk voor de huiselijke kring gemaakt en om de mooie herinneringen te koesteren. Met wie ga jij je vakantiebeelden delen? 


Dat we bij deze bijzondere film kunnen wegdromen, hebben we te danken aan het Letterenhuis, waar de filmrol zorgvuldig bewaard werd als deel van het archief van Hubert Lampo. Na digitalisering kwam het in ons digitale archief terecht.

Meer fragmenten in de kijker: