Nieuws & events

VIAA verwelkomt Packed en Lukas

28/09/2018

Vandaag maakte Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, bekend dat VIAA vanaf 2019 de werkingen van Packed en Lukas onder zijn vleugels neemt. Eén van de krachtlijnen in het beleid van minister Gatz is samenwerking en afstemming stimuleren, gericht op meer slagkracht en minder versnippering in de sector. Ook in het kader van de visienota digitalisering wil de minister met dit initiatief streven naar schaalvergroting en efficiëntiewinsten.

Packed, het Expertisecentrum Digitaal Erfgoed, ondersteunt erfgoed- en kunstenorganisaties bij het produceren, delen en bewaren van digitale culturele content. Lukas verzorgt het digitale beeldbeheer en de wereldwijde verspreiding van Vlaamse museum- en erfgoedcollecties. We kijken er naar uit om de handen in elkaar te slaan en vanaf 2019 samen te bouwen aan een gemeenschappelijk verhaal.